Taiwan Blog

Taiwanról mindenkinek! Infók, érdekességek...

Archívum

Honnan?

free counters

Taiwanban elhuny Zsoldos Imre atya!

2009.11.29. 20:08 | MRT_taiwan | Szólj hozzá!

 November 20-án elhunyt Zsoldos Imre atya Taipeiben, miután majd fél évszázadon keresztül élt a szigetországban. 1931-ben született Vas megyében. Római katolikus iskolában tanult, misszionáriusnak készült. Az '56-os forrodalom után Franciaországban tanult. 1964-ben teológia tanulmányait befejezve megalapítja a taiwani Fujen egyetem francia tanszékét. Nyelvészeti tanulmányokat végzett az amerikai Georgetown egyetemen, 1975-ben a szegedi JATE-n szerzett doktorátust.

Zsoldos atya több min 30 könyvet írt, fordított vagy szerkesztett közöttük 3 kínai-francia szótárt. A tajpeji budapesti képviseleti iroda közleménye: "Tajvanon töltött több mint négy évtizede alatt Zsoldos atya egyike volt azon kevés külföldieknek, akik őszintén megértették és képviselték Tajvan érdekeit (...) és hozzájárultak a Magyarország és Tajvan közötti megértés és barátság megszilárdulásához".

Zsoldos Imrét 1998-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjével tüntették ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://taiwan.blog.hu/api/trackback/id/tr571561605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása